Acoperişuri plate, hidroizolatii

Un sistem de acoperisuri plat, sau mai simplu spus, un acoperis drept, este in antiteza ca si design cu stilul tipic al caselor si cladirilor construite in zona de vest a mapamondului. In detrimentul constructiei unui acoperis cu o panta vizibila, este de preferat sa optati pentru un acoperis plat. Contrar logicii sugerate ca aceasta idee nu ar fi una tocmai potrivita, sistemul are o multitudine de beneficii neasteptate.


Scurta Istorie
Aceste sisteme de acoperisuri plate au fost initial dezvoltate in climate aride din Orientul Mijlociu. Intr-un astfel de climat diversele probleme , cum ar fi, acumularile de zapada sau stagnarea apei rezultata in urma ploilor, sunt practic inexistente. Din acelasi motiv au fost dezvoltate astfel de sisteme similare si pe traditionalele case din chirpici din sud-vestul Americii si Mexic.
Beneficii
Beneficiile imediate ale unui astfel de sistem plat sunt, costurile reduse si utilizarea eficienta a spatiului disponibil. La un acoperis traditional, pantele unghiulare fac o mare parte a suprafetei dintre tavan si acoperis inutilizabila. Acest loc il denumim de obicei mansarda. Construirea unui acoperis plat va permite utilizarea in totalitate a intregii zone atat de deasupra cat si de dedusubtul sistemului. In spatiul liber dobandit deasupra puteti cu usurinta amenaja un spatiu verde si de asemenea poate facilita eventuala montare a unor panouri solare.
Factori de Risc
Exista, bineinteles, si unele riscuri sau dezavantaje care pot aparea in cazul construirii unui acoperis plat. Una dintre problemele majore este ca acest tip de acoperisuri nu reflecta caldura foarte bine. In cazul in care locuiti intr-o zona ecuatoriala, in zilele toride, interiorul casei tale va resimti din plin excesul de caldura. Din fericire au fost dezvoltate noi sisteme de umbrire care pot remedia aceasta problema. O alta problema ar fi cauzata la sistemul de scurgere, deoarece trebuie sa fie un pic mai elaborat decat la acoperisurile cu panta, dar cu echipamentele folosite in prezent nu ar trebui sa intampinati obstacole.
Tipuri
In construirea acoperisurilor plate sunt utilizate diferite materiale de constructie. Acoperisurile-asfalt sunt cele mai frecvente, folosind mai multe straturi de pietris si beton pentru a crea o suprafata similara cu cea a unui drum. Din pacate, la fel ca si soselele, ele devin fragile la calduri mari si dezvolta unele fisuri insa, au fost dezvoltate noi tipuri de materiale, mult mai eficiente, din lichide compozite pe baza de polimeri, care creeaza un fel de sigiliu in cazul crapaturilor, si nu permite apei sa se infiltreze.
Idei Preconcepute
O idee frecvent intalnita in cazul acestui tip de acoperis este ca ar fi complet drept. Aceasta afirmatie este total eronata, deoarece constructia dispune de un mic unghi de inclinare, care intr-o privire de ansamblu este dificil de observat. Constructia este amenajata in asa fel incat sa nu intampine probleme in scurgerea apei si a zapezii.


Hidroizolatii

izolatii specialePentru ca o hidroizolatie sa fie eficienta, trebuie sa fie continua. Calitatea unei lucrari de hidroizolatii este data de calitatea si caracteristicile materialului folosit precum si de calitatea executiei. Folosim o gama de produse profesionale, adaptate fiecarei situatii specifice:




hidroizolatii hidroizolatii membrane cu protectie minerala;
hidroizolatii membrane compozite;
hidroizolatii membrane autoadezive;
hidroizolatii membrane antiradacina;
hidroizolatii membrane cu fibra de sticla;
hidroizolatii membrane cu voal de poliester.

Materialele sunt garantate in exploatare pe perioada de 10 ani. Garantia pentru buna executie este de 3 ani. Calitatea, profesionalismul, rapiditatea, seriozitatea reprezinta baza fundamentala a firmei noastre, astfel incat dumneavoastra,clientii nostrii, sa fiti multumiti de serviciile noastre, precum si de colaborarea cu societatea noastra.

APLICAREA ÎN STRAT ADERENT

hidroizolatii● Este recomandabil ca suprafata de aplicare sa se trateze în prealabil cu un strat de amorsaj.
● Aplicarea membranei se face prin derularea ei pe stratul suport si încalzirea punctului de contact între stratul suport si membrana pâna când aceasta se topeste si se lipeste de stratul suport.
● Se recomandata pentru suporturi cu mobilitate scazuta si panta care nu depaseste 40% pentru structuri fara izolatie termica, si 20% pentru structuri cu izolatie termica. Pentru pante mai mari sunt necesare dispozitive mecanice de fixare.
● Hidroizolatiile aplicate în strat aderent trebuie sa aiba caracteristici mecanice bune si rezistenta buna la ciclurile termice.

REGULI PENTRU O HIDROIZOLATIE PERFECTA

hidroizolatii● Exista diverse tipuri de membrane produse cu amestecuri diferite, pentru vara si pentru iarna;
● Amestecul pentru vara este dur pentru a favoriza pedonabilitatea chiar si in prezenta unor temperaturi relativ ridicate;
● Amestecul de iarna este moale si flexibil pentru a favoriza montajul la temperaturi scazute;
● Conditiile atmosferice nefavorabile (ploaie, zapada, umiditate) pot îngreuna aplicarea si pot duce la scaderea calitatii lucrarii: daca temperatura este sub +5ºC este recomandabil sa se înceteze aplicarea întrucât se pot forma picaturi de gheata si astfel pot aparea sparturi sau umflaturi în perioada de vara.

STRATUL SUPORT

hidroizolatiihidroizolatii● Stratul suport sa fie neted, curat si uscat în momentul aplicarii.
● Suprafata trebuie sa fie lipsita de gauri si denivelari; în caz ca exista, acestea trebuie umplute cu mortar.
● Suprafata trebuie foarte bine curatata de praf, murdarie sau impuritati care pot compromite calitatea executiei.
● Pentru strat suport pe baza de ciment (beton, sape) trebuie sa ne asiguram ca acesta este uscat. Uscarea poate dura, in functie de conditiile climatice, dela 8 zile la 3 saptamani.
● Planul de pozare trebuie sa aiba o panta minima de 2% pentru a asigura scurgerea apelor meteorice.