Finisare pereti
În timpul renovărilor repara peretii este una dintre cele mai pașii consumatoare de timp. În cele mai multe case moderne și apartamente pereți au inițial o suprafață inegală, care este cauzat de prezența articulațiilor zidăriei și diferențele dintre plăcile individuale. Pentru a compensa aceste nereguli sunt mai multe moduri de a folosi un tratament de suprafață de pereți.
Cea mai populara metoda este ipsos, care necesită amorsarea peretilor, consolidarea rețelei (dacă este necesar), și apoi tencuirea. După grunduire peretele pregătit poate fi vopsit, tapetat sau montata gresie.
Un perete neted este  posibil de facut cu ajutorul gips-cartonului. Dezavantajul acestei metode de indreptare a peretilor este reducerea spațiului, care decurge prin utilizarea de șine metalice. Avantajul metodei - posibilitatea de a depune o izolare termica si fonica din vata minerala intre gips-carton.
Una dintre cele mai populare metode de decor perete în camera este lipirea de tapet. Această metodă poate fi utilizată pentru a finisare pe beton, lemn  sau pereti tencuiti. Avantajul său principalul este viteza și low-cost.
 În plus față de i lipirea de tapet peretii pot fi emise cu mozaic,vopsiti cu vopsea si tencuieli decorative, panouri din piatra naturala sau artificiala.

 

Finisare tavane

Pentru a alege  finisarea potrivită pentru tavan, țineţi cont de faptul că aspectul acoperirii nu depinde întotdeauna de prețul său. La calitatea tavanului acoperit o influență mare este abordată de profesionizmul maistrului care o îndeplineşte.
  Experiența a demonstrat că, în absența unor competențe specifice, această sarcină  trebuie încredinţată profesioniştilor.